Måder at sikre sine gulve efter afslibning

Når du så endelig har fået behandlet sine gulve, og de nu er smukke og silkebløde skal du sikre dem imod at igen blive grimme og trætte, og måden du kan gøre det på kan variere, lige fra lakering af dine gulve til maling af dit trægulv. Både lakering og maling kan gøre en kæmpe forskel, men hvor den ene er mere orienteret omkring sikringen af dine gulve og at gøre dem slidstærke, så er den anden en god måde at friske dit trægulv op. Her er den er en lille gennemgang der kan fortælle dig lidt om begge, og hjælpe dig med at bestemme om lakering eller maling er noget for dig og dine gulve.

sine gulve efter afslibning
gulve efter afslibning

Maling af trægulve er ikke synderligt populært i de danske stuer, da vi indtil nu gerne vil beholde det naturlige udseende i vores gulve, At derfor male gulvet over kan føles lidt som blasfemi overfor ens gulve, og at male sit gulv i en farve kan virke overvældende og ødelægge balancen i ens hjem. Derfor anbefales det dog at ens maling af sit trægulv foregår i en meget anonym farve. Maling af trægulv kan dog være en god løsning, da det kan dække over ujævne farver i ens gulv, og gemme grimme sømhuller i ens træværk.

sine gulve efter afslibning

Lakering, derimod, er med til at sikre dine gulve efter gulvslibning. Vil du beholde det naturlige udseende kan du med god grund få dine gulve behandlet med lud, olie, og lakering, da du dermed kan sikre dem bedre imod skader påført af dagligdagen. Lakering gør det mere slidstærkt, gør det nemmere at rengøre, og kan give den det ekstra boost i farven så det virkelig spiller. Lakering er for nogle lidt unaturligt, så lidt omtanke påkræves. Der er meget der kan gøres for dine trægulve, og både maling og lakering af dine gulve kan gøre en kæmpe forskel både i dag, og i fremtiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *