Nye gulve med gulvafhøvling

Afhøvling og afslibning af gulve er to forskellige ting, der ikke må sammenblandes. Afhøvling foretages som regel kun af plankegulve, der er påført meget fernis og er meget slidte, skæve eller bølgede. Afhøvling af sådanne gulve er en forudsætning for, at der efterfølgende kan foretages en afslibning.

Med gulvafhøvling kan selv de værste gulve forvandles til lyse, attraktive gulve.

Afhøvlingen foregår med en maskine, der udstyret med to eller flere knive og typisk høvles en til tre millimeter af gulvet.             Efter afhøvling af dine gulve foretages efterfølgende en almindelig gulvafslibning.

gulve med gulvafhøvling
gulvafhøvling

 

Behandling af gulvet efter afslibning

Før man beslutter sig for afhøvling, skal man gøre op med sig selv, hvordan man ønsker, gulvet skal fremstå fremover.

For efter afhøvling af gulvet og den efterfølgende afslibning med sandpapir, er det nye trægulv modtagelig overfor slidtage, smuds og fugt, men der findes mange forskellige efterbehandlingsmuligheder. Og her skal man vælge ud fra egne ønsker til boligens udseende og familiens behov. Og behovene er ikke de samme for en børnefamilie som for singlen. Og valget skal træffes derefter, så der dagligt er glæde ved boligen. Og prisen er absolut overkommelig.

Lak, lud, olie, sæbe eller voks – mulighederne er mange, og det er en god ide at tale med din fagmand om, hvilken efterbehandling du ønsker – sådan at dit gulv efter afhøvling og afslibning fremstår med det udseende du ønsker på dit gulv, og hvor meget arbejde, du vil lægge i den fremtidige vedligeholdelse.

 

Priser på gulvafhøvling og gulvafslibning

Fra en pris på 50 til 100 kroner kvadratmeteren kan man få et gulv, der er som nyt. Og gulvet danner rammen om boligen, og ikke en nok så flot sofa kan opveje et trist gulv.

Så det er en god måde at fremtidssikre sin bolig og give sig selv en god oplevelse – hver morgen, når du vågner, og træder ud af sengen og sætter dine fødder på et dejligt gulv, eller hver aften, når du kommer hjem fra arbejde, og virkelig føler dig hjemme.

Lev ikke mere med triste, slidte gulve – få en gulvafhøvling eller en gulvafslibning – og giv dine gulve nyt liv.