Klinker og fliser til dit gulv – en introduktion:

Er du i gang med nybyggeri, eller skal huset renoveres, og er du på udkig efter klinker eller fliser til gulvet er der sikkert mange ideer kørende rundt i dit hoved om hvad du er på udkig efter, men hvis du tager nogle forholdsregler, er der en masse bøvl du kan undgå, og sikkert også mange penge at spare ved køb af gulvfliser og gulvklinker.

Klinker og fliser til dit gulv

Først og fremmest, hvad skal dine gulvfliser og gulvklinker ligge oven på? Dit underlag er vigtigt at have styr på, da et ujævnt underlag, som f.eks. svingende træ er livsfarligt for dine gulvfliser og gulvklinker at ligge på, da det ujævn underlag medfører at enten fugningen, klinkerne eller fliserne knækker. Du kan derfor med sund fornuft spartle dit underlag, og dermed give dine gulvfliser og gulvklinker et jævnt underlag at ligge på, og dermed sikre deres fremtidige velfærd. Gulvfliser og gulvklinker er letter end gulve lavet af natursten, og stiller derfor ikke de samme krav til undergulvet, med det er stadig vigtigt at du holder gulvet fra at blive fugtigt, da dette kan skabe fugtlommer hvilket også kan ødelægge dine gulvfliser eller gulvklinker.

Klinker og fliser til dit gulv
Klinker

Når alt dette er ordnet skal du jo også tænke lidt over hvordan dine gulvfliser og gulvklinker skal se ud. De skal passe sammen med resten af din indretning, i hvert fald i farvetemperatur, men det kan også betale sig at overveje størrelsen af dine fliser eller klinker i forhold til værelset de skal bruges i. Kæmpestore gulvfliser i et meget lille badeværelse kan føles malplaceret, og bittesmå gulvklinker kan virke overvældende hvis der er flere hundrede spredt ud over gulvet. Alt med måde, og en rød tråd igennem hele dit hus vil gøre det meget lettere at vælge. Gulvfliser og gulvklinker og de muligheder de indebærer kan gøre en verden til forskel for dit hus, og så længe du følger ovenstående regler, så kan du sikre dig et gulv der vil glæde både dig, og dine efterfølgere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *