Efterbehandling og gulvmaling – to gode alternativer:

At skulle ordne sit gulv med enten gulvafhøvling eller gulvafslibning er ikke interessant for mange, da det jo kræver en vis investering af både tid og penge (og muskelkraft!) men der er skridt man kan tage for at bevare sit flotte gulv efter afslibningen, samt en måde hvorpå man kan komme alt arbejdet i forkøbet: de to løsninger er gulvlak og gulvmaling.

gulvmaling
Efterbehandling og gulvmaling – to gode alternativer

Efterbehandling og gulvmaling

Når du enten har hyret en professionel til at ordne dine gulve, eller selv har måtte smøge ærmerne op, og har fået slebet dine gulve ned så de igen er smukke, glatte, og bløde, så skal du huske på at beskytte dit træ. Mange glemmer lak, olie og lud så snart de ligger værktøjerne, og det er en kæmpe fejl. Lak, olie og lud hjælper nemlig med at holde gulvet smukt, så der går endnu længere inden du igen skal slibe det. Dertil gør lak, olie, og lud gulvet mere slidstærkt, så det bedre kan klare hverdagen. Lak gør dertil gulvet nemmer at rengøre, da meget af snavset nu kun sætter sig oven på lakken i stedet for at sætte sig i selve træværket. En detalje som mange har imod med gulvlak er at de kan forekomme for nogen at se lidt kunstigt ud oven på træet, så hvis du vil have et naturligt look ville du gøre klogt i at se en prøve på hvordan lak ser ud på dit gulv.

Vil du derimod friske dit gulv op uden overhovedet at skulle tænke ordet sandpapir, så kan du med rette kigge på gulvmaling. Gulvmaling kan bringe lidt farve ind i dit hjem, og fjerne synet af gamle søm i dine brædder. Gulvmaling passer dog ikke til alle gulvarter, da mere eksotiske træplader er meget olierede, og malingen binder derfor ikke så godt. Med efterbehandling med olie, lak, eller lud, og med  gulvmaling har du dermed to gode løsninger til at undgå for meget omgang med afslibning og afhøvling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *