Afsliber et gulv med en maskine som fjerne gulvbehandlingen med sandpapir

Gulvafslibning er en proces hvor man afsliber trægulv

afsliber
afsliber et gulv

Gulvafslibning er en proces hvor man afsliber trægulv fra dets eksisterende behandlingsmateriale. Man afsliber et gulv med en maskine som fjerne gulvbehandlingen med sandpapir. Gulve som plankegulve, trapper, dørtrin, parketgulve og trægulve vil kunne afslibes

Man skal overveje gulvafslibning hvis man har et gulv som bliver brugt meget. Et gulv som bliver brugt dagligt af mange vil få tegn på slid. Vedligeholder man ikke sit gulv vil det få permanente skader som ikke kan fjernes ved en gulvafslibning og man vil blive nød til at afhøvle i stedet. Forskellen på gulvafslibning og gulvafhøvling er at en afhøvling ikke kun fjerner træets behandling, men også få millimeter af selve træet. Vælger man en afhøvling vil man få et gulv som ser pænt og nyt ud.

Er det første gang at man vælger en gulvafslibning bør man overveje at få en professionel til at gøre det. Da gulvafslibning nemt kan blive ujævnt hvis man ikke har erfaring i faget, vil en professionel sikre at man får et flot resultat. Ved at være en del af processen, vil man kunne observere og lære de fornødne kneb så man nemt kan gøre det selv en anden gang. En maskine udlejes af et gulvafslibningsfirma som alle tilbyder at afslibe gulvet for kunderne. Er man i tvivl om hvorvidt ens gulv kan afslibes kan man ringe til en professionel som vil kunne give en svar, samt råd og vejledning. Hvis man er fast besluttet på at gøre det selv, vil man kunne finde mange guides på internettet. Youtube.com kan afspille videoguides så man kan opnå en bedre forståelse af processen. Det er vigtigt at man opsøger viden på området inden at man begiver sig ud i afslibningskunsten. Hvis man ikke er sikker på gulvafslibningen kan man i værste tilfælde ende med et ødelagt gulv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *